GINOP-5.1.3-16-2017-00056 Cukorfalat

2020-01-27T09:06:19+00:00 2017|Projektek|

A Frekvencia Egyesület 2017. október 1. és 2018. december 31. között valósítja meg társadalmi vállalkozás elindítását és működtetését célzó projektjét.

Az egyesület tagjai 2007 óta foglalkoznak társadalmi vállalkozás létrehozásával és működtetésével. A szervezet célja a társadalmi vállalkozás létrehozásával küldetésének teljesítése, azaz a hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatottságának bővítése, munkaerő-piaci esélyeik javítása, illetve a közösségfejlesztés, új közösség létrejöttének támogatása. Célunk, hogy projektünk modellértékűvé váljon, és az egyesület civil szervezetfejlesztőként hozzásegítsen további szervezeteket hasonló projektek megvalósításához.

A célcsoport foglalkoztatása és a közösségépítés a süteménysütés, desszertkészítés köré épül. Cél a gasztronómia e területének népszerűsítése, olyan alapanyagok és technológiák megismertetése az érdeklődőkkel, melyek segítségével finom és egészséges süteményeket, desszerteket készíthetnek. A programok elsődleges célcsoportját a kisgyermekes, gyedről, gyesről visszatérő anyák alkotják, de emellett a közösségi lét és a desszertkészítés iránt érdeklődő családokat vagy egyéneket, kisebb közösségeket is megcélozzuk programjainkkal.

A szolgáltatás Debrecen belvárosában, a Péterfia utca 36. szám alatt elérhető. Az egyesület a vállalkozás működtetésével három, a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű nőt foglalkoztat, valamint egy szakmai megvalósítót nyolc órában.

A projektet a Magyar Állam és az Európai Unió 16 250 000 Ft-tal támogatta, a támogatás intenzitása 97,1%-os.