GINOP-5.1.7-17-2018-00115 Tenger Cake

2020-03-28T00:45:20+00:00 2019|Projektek|

Széchenyi 2020 - Kedvezményezetti infóblokkA Frekvencia Egyesület megalakulásától foglalkozik a társadalmi vállalkozásokkal. A szervezet 2017-ben önálló vállalkozás elindításába kezdett, a TengerCake Desszertsuli és közösségi tér kialakításával. Ennek a továbbfejlesztése volt egy cukrászműhely kialakítása, Tenger Cake néven, ahol modern technológiák használatával, adalékanyagoktól mentes alapanyagokból készítünk desszerteket, amelyek részben a hagyományos desszertek újraértelmezett változatai, részben pedig a nemzetközi cukrászatból az utóbbi években nálunk is elterjedt és népszerű desszertfajták.

A projekt keretében két szakmai megvalósító és három, a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű célcsoporttag közös munkájával alakítottuk ki műhelyünket, amely egyaránt kiszolgál magánszemélyeket és kávézókat, cégeket.

A társadalmi vállalkozást, mint a munkahelyteremtést és az egyesület társadalmi céljainak megvalósítását szolgáló működési formát a jövőben szeretnénk tovább bővíteni, a közösségi vállalkozás alapjait integráló, hosszútávon fenntartható, a kiegyensúlyozott működést támogató szervezeti kereteket szeretnénk ezzel megteremteni egyesületünk számára.

A projekt 2019. január 1. és 2020. január 1. között, 23 009 547 összköltséggel, 22 500 000 Ft támogatási összeg felhasználásával, 97,79%-os támogatási mértékkel, az Európai Unió támogatásával, a Széchenyi 2020 keretében valósul meg.