Társadalmi vállalkozás

Társadalmi vállalkozás 2018-04-24T09:22:48+00:00

A társadalmi vállalkozás fogalom meghatározás keresésekor többféle definícióval találkozhatunk. A Frekvencia Egyesület maga is társadalmi vállalkozóként tekint önmagára. Leginkább az alábbiakat tekintjük irányadónak a társadalmi vállalkozási forma meghatározásához, amely a NESsT definíciója: „A társadalmi vállalkozás olyan tudatosan tervezett vállalkozói tevékenység, amely a társadalmi problémák innovatív megoldására jött létre. Kettős cél vezérli: a szervezet pénzügyi fenntarthatóságának javítása mellett jelentős társadalmi hatás kifejtése. Mindezt folyamatosan, felelős módon és magas színvonalon nyújtott termékek és szolgáltatások értékesítésén keresztül éri el.”

Az egyesület a megalakulásakor azt a célt tűzte ki, hogy a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű embereket támogatja abban, hogy minél előbb elhelyezkedjenek az elsődleges munkaerőpiacon. Ehhez nagyon jó eszköznek találtuk a társadalmi vállalkozási formát, ahol valódi munkahelyeket teremthetünk valós szükségletekre építve, amelyek így hosszú távon fenntarthatók, és értékteremtő munkavégzésre adnak lehetőséget. A társadalmi vállalkozási tevékenységünk során legfontosabb célunk, hogy munkahelyeket teremtsünk olyan vállalkozási tevékenység keretében, amelyre előzetes piacelemzés alapján valódi kereslet mutatkozik. A vállalkozási tevékenységünkkel szeretnénk kiegyensúlyozottabbá tenni egyesületünk működésének finanszírozását, annak érdekében, hogy az egyesületben vállalt társadalmi céljainkat megvalósítsuk (társadalmi céljainkat lásd: Rólunk).
A társadalmi vállalkozásunkban azt is szem előtt tartjuk, hogy a tevékenységünk végzése során óvjuk a természeti környezetünket, fenntartható modellt terjesszünk a velünk kapcsolatba kerülő partnereink, vásárlóink körében. Emellett hiszünk abban is, hogy a közösséghez tartozás lehetőségének a megteremtésével a társadalmi fenntarthatósághoz is hozzájárulhatunk.
Jelenleg vállalkozási tevékenységünk elején tartunk, mi magunk is folyamatosan tanuljuk a társadalmi vállalkozó szerepünket, keressük a feladatainkat és azokat a hozzánk hasonlóan gondolkodó szervezeteket, embereket, akikkel közösséget alkothatunk.

Társadalmi vállalkozásunk elérhetőségei:
tengercake.hu